5 راه برای مبارزه با چاقی و اضافه وزن!

5 راه برای مبارزه با چاقی و اضافه وزن!


5 راه برای مبارزه با چاقی و اضافه وزن!

5 راه برای مبارزه با چاقی و اضافه وزن: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، از هفت میلیارد نفر جمعیت جهان، یک میلیارد نفر اضافه وزن دارند. آمریکای شمالی بالاترین درصد افراد چاق را دارد. تقریباً 65 میلیون آمریکایی بالغ در حال حاضر چاق هستند. درصد کودکان چاق به سرعت در حال افزایش است. در حال حاضر چاقی به عنوان عامل اصلی مرگ و میر در ایالات متحده در نظر گرفته می شود.

با جهان اسپرت تا انتهای این مقاله همراه باشید

خطرات سلامتی مرتبط با چاقی عبارتند از:

رگ های واریسی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، تصلب شرایین، ترومبوز ورید عمقی، بیماری عروقی، سوزش سر دل، بیماری کبد چرب، دیابت نوع 2، پانکراتیت، آرتروز، آرتریت روماتوئید، کمردرد، بیماری مفصلی، سکته مغزی، زوال عقل، افسردگی، ناباروری، ناهنجاری های قاعدگی، ناهنجاری های بارداری، آسم، سلولیت، عفونت های قارچی پوست، سرطان ها، بهبود ضعیف زخم ها و عفونت ها.

بزرگترین عامل در افزایش نرخ چاقی، افزایش محبوبیت فست فود، نوشابه ها و سایر غذاها و نوشیدنی های مملو از شربت ذرت با فروکتوز بالا است. نکته پایانی این است که چاقی اساساً ناشی از خوردن کالری بیشتر از مقدار مصرف شده توسط بدن است.

مراحل مبارزه با چاقی به شرح زیر است:

1.اشتهای خود را کنترل کنید:

اکسیژن، غذا و آب سه چیز اصلی هستند که برای زنده ماندن به آنها نیاز داریم. تا زمانی که نفسمان را حبس نکنیم و تمایل شدیدی برای نفس کشیدن دوباره تجربه نکنیم، زیاد به اکسیژن فکر نمی کنیم. به همین ترتیب، اگر ما از غذا محروم باشیم، بدن مکانیسم‌های قدرتمندی دارد که ما را به غذا و جستجوی غذا علاقه مند می‌کند. همه ما زمانی غذا می خوریم که احساس نیاز درونی به غذا داشته باشیم. ما تمایل به خوردن داریم تا زمانی که احساس سیری کنیم.
افراد با وزن طبیعی تمایلی به هوس غذایی مکرر و ناسالم ندارند و معمولا در زمان های مناسب احساس گرسنگی می کنند. آنها همچنین تمایل دارند زمانی که وعده های غذایی با اندازه متوسطی را می خورند که باعث افزایش وزن نمی شود احساس رضایت کنند. متاسفانه در افراد دارای اضافه وزن و چاق، کنترل اشتها متفاوت است. در نتیجه، اشتهای بیشتری همراه با هوس های مکرر و بیش از حد غذا دارند.
اگر می خواهید وزن خود را تحت کنترل داشته باشید و در یک وزن ایده آل برای زندگی باقی بمانید، باید این سیستم کنترل اشتهای ناسالم را به حالت سالم بازگردانید که در آن از هوس های غذایی بیش از حد و اشتهای بیش از حد رها شوید.

زمانبندی تمرین برای رشد عضلات



2.قند خون را ثابت کنید.
علائم و نشانه های رایج تغییرات قند خون عبارتند از: کاهش وزن دشوار. ولع شیرینی؛ احساس بهتر شدن پس از خوردن غذا؛ تحریک پذیر در صورت از دست دادن یک وعده غذایی؛ احساس کمی فاصله و قطع ارتباط؛ قند خون بالا؛ بدون هیچ دلیلی مضطرب شوید؛ بیدار شدن اغلب در طول شب؛ همیشه احساس گرسنگی کنید؛ اغلب بعد از ظهر خواب آلود می شوند.
بی ثباتی قند خون یک عامل اصلی برای افزایش اشتها و هوس های غذایی مکرر است که برای افرادی که با وزن خود دست و پنجه نرم می کنند، معمول است.
رژیم های کم کربوهیدرات و بدون کربوهیدرات می توانند نتایج سریع و چشمگیری داشته باشند، اما اغلب منجر به افزایش مجدد وزن می شوند. افت سریع و عمیق قند خون به ویژه با میل بسیار شدید و در برخی موارد غیرقابل مقاومت به خوردن همراه است.
بدن سخت کار می کند تا قند خون را در حالت عادی نگه دارد زیرا مقاومت به انسولین با ترشح مقادیر بالاتر از حد طبیعی انسولین ایجاد می شود. مراحل کلیدی برای تثبیت قند خون عبارتند از:
غذایی را انتخاب کنید که تاثیر کمتری بر قند خون داشته باشد. هر ماده غذایی به طور متفاوتی بر قند خون تأثیر می گذارد. باید با نحوه تاثیر غذاها بر قندتان آشنا شوید. نکته کلیدی این است که کربوهیدرات ها را عاقلانه انتخاب کنید و در اندازه های متوسط ​​مصرف کنید. برای انتخاب غذاهای سالم تر، در اینجا چند دستورالعمل وجود دارد:
برچسب ها را با دقت بخوانید اگر شکر، آرد، چربی یا نمک جزو سه ماده اول فهرست شده باشند، احتمالا گزینه خوبی نیست.
توجه داشته باشید که کلماتی مانند ساکارز، گلوکز، مالتوز، لاکتوز، شربت ذرت روی برچسب ظاهر می‌شوند به این معنی که شکر اضافه شده است.
به دنبال تعداد گرم چربی باشید. به ازای هر پنج گرم چربی در سرو، شما معادل یک قاشق چایخوری چربی می خورید.

مصرف فیبر غذایی خود را افزایش دهید. خوردن غذاهای پر فیبر به وفور گرسنگی را کاهش می دهد. در اینجا چند پیشنهاد خوب وجود دارد: 
برای میان وعده سبزیجات و میوه های تازه بخورید. فقط غلات کامل بخورید.
متعهد به ورزش منظم باشید. ورزش متوسط ​​به تثبیت اشتها، عادی سازی سطح قند خون و افزایش توده عضلانی کمک می کند.
حتما برچسب مواد غذایی را از نظر محتوای قند، کربوهیدرات و چربی به دقت بررسی کنید.
3.عادات خود را تغییر دهید:
عامل اصلی که تعیین می کند آیا شما در کاهش وزن موفق هستید یا خیر، آمادگی شما برای تغییر است. به منظور تجربه تغییرات مثبت، باید عادات زیر را اتخاذ کنید:
برای غذاهای با کالری بیشتر، اندازه وعده ها را کاهش دهید و در عین حال اندازه غذاهای کم کالری را افزایش دهید. تسلط بر وعده غذایی ممکن است مدتی طول بکشد، اما این مهارتی است که برای کنترل وزن طولانی مدت کاملاً ضروری است.
هنگام غذا خوردن وقت بگذارید. اکثر افرادی که مشکلات وزنی دارند سریعتر غذا می خورند و در مدت زمان مشابهی با افراد با وزن طبیعی غذای بیشتری می بلعند. یکی از ساده ترین و موثرترین راهکارها برای کاهش وزن، تمرین آهسته غذا خوردن است.
برنامه ریزی کنید که قرار است چه چیزی بخورید. خوردن در حال دویدن و گرفتن غذا به صورت ناگهانی، انتخاب های غذایی اشتباه را ترویج می کند که به راحتی می تواند کالری اضافی را به همراه داشته باشد. وعده های غذایی خوب برنامه ریزی شده نیازی به زمان زیادی ندارد. اگر به درستی برنامه ریزی کنید، همیشه غذاهای سالم فراوانی خواهید داشت که می توان آنها را در یک لحظه خورد و یا در چند ثانیه آماده کرد.
اگر مشکل وزن دارید، احتمالاً عادت های خاصی دارید که برخلاف میل شما برای رسیدن به وزن ایده آل و حفظ آن عمل می کند. شاید عادات بد غذایی دلیل اصلی شکست شما در تلاش‌های کاهش وزن یا افزایش وزن پس از کاهش موفقیت‌آمیز وزن باشد. برای غلبه بر عادات بد غذایی، باید آگاهی از عادات بد را افزایش دهید.

4.استرس را کاهش دهید:
یکی از پیامدهای پاسخ استرس، رشد سلول های چربی شکم و کاهش توده عضلانی است که منجر به مقاومت به انسولین و چاقی می شود. هورمون آدرنال کورتیزول که در نتیجه پاسخ استرس آزاد می شود، در نهایت مسئول این واقعیت است که استرس باعث افزایش وزن می شود، زیرا باعث افزایش مقاومت به انسولین و افزایش سطح قند خون می شود.
استرس هر روز بخشی عادی از زندگی مدرن است. با این حال، اگر استرس شدید، غیرمعمول یا طولانی مدت باشد، پاسخ استرس می تواند بسیار زیاد و کاملا مضر باشد.
شرایط مرتبط با استرس: آنژین صدری، آسم، سرطان، بیماری های قلبی عروقی، سرماخوردگی، افسردگی، دیابت، سردرد، فشار خون بالا، کاهش ایمنی، چاقی، آرتریت و غیره.
برای مدیریت استرس، ذهن و بدن را آرام کنید. ورزش بدنی را در سبک زندگی خود بگنجانید. یک خواب خوب شبانه داشته باشید
اگر استرس شدید، غیرمعمول یا طولانی مدت باشد، پاسخ استرس می تواند طاقت فرسا و مضر باشد.

5.عضلات خود را تقویت کنید:
بدیهی است که تمرین بدنی منظم کلید اصلی سلامتی است. توانایی کاهش وزن با ورزش بازتاب مستقیم توده عضلانی یک فرد است. هر چه توده عضلانی بیشتری داشته باشید، چربی بیشتری می سوزانید.
هم در مردان و هم در زنان، توده عضلانی در دوران نوجوانی افزایش می یابد و در اواخر نوجوانی تا اواسط تا اواخر دهه 20 به اوج خود می رسد. پس از آن، توده عضلانی در اکثر افراد به آرامی اما کاملاً بی امان کاهش می یابد. مگر اینکه ماهیچه‌ها به طور خاص از طریق تمرینات وزنه‌برداری ورزش کنند، تا سن 50 سالگی هر سال حدود یک درصد از توده عضلانی بدون چربی خود را از دست می‌دهیم.
مهمترین گام برای جلوگیری از کاهش عضله، پیروی از یک برنامه تمرینی قدرتی منظم با بلند کردن وزنه یا انجام تمرینات مقاومتی است. فواید تمرینات قدرتی شگفت انگیز است. علاوه بر کمک به سوزاندن چربی بیشتر، توده عضلانی بزرگتر با قلب سالم تر، بهبود عملکرد مفاصل، تسکین درد آرتریت، محافظت از آنتی اکسیدان بهتر و عزت نفس بالاتر همراه است.
عدم تحرک بدنی یکی از دلایل اصلی اضافه وزن بسیاری از آمریکایی ها است. اگر در حال تلاش برای کاهش وزن هستید، حتما باید ورزش کنید. هنگامی که ورزش در برنامه کاهش وزن گنجانده می شود، معمولاً به دلیل افزایش وزن بدون چربی بدن به دلیل افزایش توده عضلانی و کاهش چربی بدن، در ترکیب بدن بهبود می یابد.
هر چه توده عضلانی بیشتری داشته باشید، چربی بیشتری می سوزانید.
ورزش متوسط ​​تا شدید ممکن است اثر سرکوب کننده اشتها داشته باشد. افرادی که در حین و بعد از کاهش وزن ورزش می کنند نسبت به افرادی که ورزش نمی کنند بهتر می توانند کاهش وزن را حفظ کنند.
ورزش به کاهش اضطراب و کاهش افسردگی کمک می کند که دو عامل اصلی است که افراد را در جستجوی خود برای یافتن احساس راحتی به سمت یخچال سوق می دهد.

فواید ورزش منظم:

  • قدرت عضلانی و توده عضلانی را افزایش می دهد
  • انعطاف پذیری عضلات و دامنه حرکتی مفاصل را افزایش می دهد
  • استخوان ها، رباط ها و تاندون های قوی تری تولید می کند
  • احتمال آسیب دیدگی را کاهش می دهد
  • وضعیت و فیزیک بدن را تقویت می کند
  • از پوکی استخوان جلوگیری می کند
  • ضربان قلب در حالت استراحت را کاهش می دهد
  • عملکرد قلب را تقویت می کند
  • فشار خون را کاهش می دهد
  • اکسیژن رسانی به سراسر بدن را بهبود می بخشد
  • خون رسانی به عضلات را افزایش می دهد
  • سرخرگ هایی که خون را به عضله قلب می رسانند را بزرگ می کند
  • خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش می دهد
  • به کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون کمک می کند
  • عملکرد سیستم ایمنی را بهبود می بخشد
  • به هضم و دفع کمک می کند
  • استقامت و سطح انرژی را افزایش می دهد
  • حساسیت به انسولین را افزایش می دهد
  • افزایش توده بدون چربی بدن؛ چربی می سوزاند عملکرد جنسی را در مردان و زنان بهبود می بخشد
  • به کاهش تنش و اضطراب کمک می کند
  • بینش ذهنی و عزت نفس را بهبود می بخشد
  • به رفع افسردگی متوسط ​​کمک می کند
  • توانایی مقابله با استرس را بهبود می بخشد
  • بهبود عملکرد ذهنی را تحریک می کند
  • باعث آرامش و بهبود خواب می شود
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 

 
 

 




 

 




 
 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *